BiH

Izetbegović: WIPO da pomogne u zaštiti intelektualnog vlasništva

Izetbegović: WIPO da pomogne u zaštiti intelektualnog vlasništva
Foto: Predsjedništvo BiH | Potrebna pomoć svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas na sastanku sa generalnim direktorom Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO) Frensisom Girijem da BiH očekuje da ta organizacija nastavi saradnju sa Institutom za intelektualno vlasništvo u regulisanju i zaštiti prava, te kroz pomoć u informatičkom povezivanju.

Izetbegović je naglasio značaj dosljedne zaštite intelektualnog vlasništva i da BiH ima kapacitete za zaštitu autohtonih proizvoda, kao i da su neki dobili formalne sertifikate i stekli zaštitu na nivou BiH.

On je rekao i da će Savjet ministara u narednom periodu usvojiti Strategiju sprovođenja prava intelektualnog vlasništva na osnovu koje će BiH intenzivnije jačati sistem borbe protiv kršenja prava.

Izetbegović je izrazio podršku radu ove organizacije, navodeći da je BiH njena članica i da je do sada potpisala 26 konvencija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Giri je izrazio zahvalnost za prijem i naglasio da će ova organizacija kao i do sada pomagati BiH.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, direktor i zamjenik direktora Instituta za intelektualnu svojinu Josip Merdžo i Ljubica Lozić, te ambasador BiH u Ženevi Lucija Ljubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije