BiH

Potvrđena optužnica protiv Ahmeta Sejdića

Potvrđena optužnica protiv Ahmeta Sejdića
Potvrđena optužnica protiv Ahmeta Sejdića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Ahmeta Sejdića tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da je Sejdić tokom oružanog sukoba između takozvane Armije BiH i Vojske Republike Srpske na teritoriji opština Rudo, Višegrad i Goražde od početka jula 1992. do sredine februara 1993. godine nečovječno postupao prema srpskim civilima i ratnim zarobljenicima, saopšteno je iz Suda BiH.

Prema optužnici, Sejdić je u svojstvu komandanta Prve višegradske brigade takozvane Armije BiH, naredio, podstrekavao, pomagao, učinio, dozvolio, omogućio, saglasio se ili na drugi način učestvovao u pripremanju, pomaganju, protivzakonitom zatvaranju i preseljenju stanovništva.

Sejdić je učestvovao u mučenju i nečovječnom postupanju prema civilima i ratnim zarobljenicima. Iako je znao ili mogao znati, nije spriječio ili kaznio njemu podređena lica u namjernom nanošenju snažnog fizičkog i duševnog bola, te pljačkanju imovine stanovništva./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije