BiH

Potvrđeno pet kandidata za predsjednika SDP-a

Potvrđeno pet kandidata za predsjednika SDP-a
Potvrđeno pet kandidata za predsjednika SDP-a

SARAJEVO - Predsjedništvo SDP BiH danas je potvrdilo da su Emir Đikić, Jasmin Imamović, Miro Lazović, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić ispunili sve uslove za kandidaturu za predsjednika te stranke.

U saopštenju SDP BiH navodi se da je Predsjedništvo stranke usvojilo odluku o pravilima predstavljanja i debati kandidata za predsjednika partije.

Tako će do 20. septembra, kada će biti održani predsjednički izbori, biti održano 12 debata u svim kantonalnim i regionalnim organizacijama SDP-a BiH, na kojima će svi kandidati imati priliku da ravnopravno predstave svoje programe i odgovaraju na pitanja okupljenih članova.

Predsjedništvo SDP-a razmatralo je i problem kredita građana BiH u švajcarskim francima i usvojilo zaključak da u narednim danima bude organizovan sastanak sa predstavnicima udruženja i građana koji su pogođeni tim problemom.

Na sastanku će biti dogovoren zajednički model za rješenje ovog problema te buduće djelovanje SDP BiH u zakonodavnim organima o ovom pitanju.

Članovi Predsjedništva SDP-a osudili su nedavno ponuđeni mehanizam koordinacije, za koji smatraju da "predstavlja još jedan pokušaj narušavanja" nadležnosti BiH sa ciljem jačanja kantona i njihovih ovlaštenja, što "dovodi do mogućnosti blokiranja evropskog puta BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije