BiH

Povećan angažman Francuske u BiH

Povećan angažman Francuske u BiH
Povećan angažman Francuske u BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je da je mandat odlazećeg francuskog ambasadora u BiH Rolana Žila bio uspješan i obilježen povećanim angažmanom Francuske u BiH i na zapadnom Balkanu.

"To se prvenstveno odnosi na lični angažman predsjednika Francuske /Fransoa Olanda/ u procesu Brdo - Brioni, koji za cilj ima unapređenje regionalne saradnje, kao i saradnje regiona sa EU na visokom nivou da bi se ubrzao proces konsolidacije EU pristupanjem zemalja zapadnog Balkana", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Žil je tokom razgovora sa Radmanovićem u Sarajevu okarakterisao prethodne četiri godine u diplomatskoj misiji u BiH kao važan period u životu i dodao da je za vrijeme njegovog ambasadorskog mandata Francuska dokazala da je iskreni prijatelj BiH putem iskazane pomoći, naročito nakon katastrofalnih poplava, te organizovanjem donatorske konferencije u Briselu.

Odlazeći ambasador je ponovio da je saradnja sa Radmanovićem bila na visokom nivou, te da se, iako ponekad nisu imali istu percepciju ili stav, odnosi mogu ocijeniti kao uspješni i kvalitetni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije