BiH

Povećana sredstva za sanaciju štete od poplava

Povećana sredstva za sanaciju štete od poplava
Povećana sredstva za sanaciju štete od poplava

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH izmjenila je danas odluku o raspodjeli sredstava Ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica, čime su povećana sredstva za projekte sanacije šteta od poplava sa 6.000.000 KM na 6.645.300 KM.

Federalna Vlada usvojila je izmjene Programa investiranja dijela sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za 2012. godinu za FBiH zbog potrebe za sanacijom šteta uzrokovanih katastrofalnim poplavama u BiH. 

Na ovaj način je omogućena efikasnija realizacija odobrenih projekata u skladu sa zahtjevima Gradačca i Tuzle, saopšteno je iz Vlade BiH.

Na sjednici je donesena odluka o davanju prethodne saglasnosti na prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke Sarajevo federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem kredita za ovu godinu od 1.140.908 KM.

Vlada FBiH usvojila je informacije Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica o nedostajućim sredstvima po programima pomoći održivom povratku za 2014. godinu, te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o upravljanju šumama u FBiH u 2013. godini i planovima za ovu godinu.

Usvojena je i informacija federalnog Ministarstva kulture i sporta u vezi sa formiranjem radne grupe za izradu Strategije za mlade, u skladu sa Zakonom o mladima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije