BiH

Pravnici u borbi protiv Ivanićeve kandidature

Pravnici u borbi protiv Ivanićeve kandidature
Pravnici u borbi protiv Ivanićeve kandidature

BIJELJINA - Pravni tim Srpske napredne stranke /SNS/ od ponedjeljka, 21. jula, započeće pravne radnje s ciljem osporavanja kandidature lidera PDP-a Mladena Ivanića za funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH, saopšteno je iz te stranke.

SNS je angažovala tim pravnih stručnjaka kako bi preduzeli sve pravne radnje, u pogledu, kako se navodi u saopštenju, zloupotreba koje je izvršila Srpska demokratska stranka, kada je "na prevaran način iskoristila ranije dat bjanko potpis predsjednika SNS-a" i kandidovala Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

"Budući da SNS nije dobila zvaničnu informaciju od Centralne izborne komisije o kandidaturi Mladena Ivanića, a da ističe rok za ovjeru kandidatskih lista, pravni tim SNS-a od ponedjeljka će započeti sve pravno dopuštene radnje s ciljem osporavanja kandidature ovog lica, za šta ima čvrsto pravno utemeljenje i neoborive dokaze", ističe se u saopštenju.

SNS smatra da Ivanić, za koga tvrde da je ucjenom predstavnika SDS-a došao na kandidatsku listu, neće doprinijeti razvoju privrede Republike Srpske, započeti beskompromisnu borbu protiv korupcije i otvoriti sporne privatizacije, navodeći da je on za vrijeme svog premijerskog mandata "i sam učestvovao u datim spornim radnjama".

"Srpska napredna stranka neće dopustiti dalje urušavanje institucija i privrede Republike Srpske koje se vrše u proteklih deset godina", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije