BiH

Pred zakonom su svi jednaki

Pred zakonom su svi jednaki
Pred zakonom su svi jednaki

SARAJEVO – Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH povodom hapšenja sudije Azre Miletić istakao je snažnu opredijeljenost za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije unutar vlastitih redova, ali i u svim drugim društvenim oblastima u BiH.

Aktivnosti koje su preduzele pravosudne institucije u konkretnom slučaju predstavljaju značajan doprinos i neosporan dokaz posvećenosti borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala kao ozbiljne prijetnje integritetu društva, saopšteno je iz VSTS-a. 

Iz Savjeta ocjenjuju da činjenica da se ta borba vodi i u vlastitim redovima, unutar pravosudne zajednice, sa visoko rangiranim nosiocem pravosudne funkcije, ukazuje na hrabrost i odlučnost pravosudnih institucija u BiH da se odgovorno suoče sa ovim problemom. 

Ona je jasan pokazatelj građanima BiH i da, kada je riječ o organizovanom kriminalu i korupciji, nema "privilegovanih" i da su svi zvaničnici, bez obzira na funkciju koju obavljaju, jednaki pred zakonom, da će odgovarati po zakonu i da neće biti ni na koji način zaštićeni od odgovornosti za svoja djela, poručuju iz ove pravosudne institucije. 

U saopštenju se dodaje da će se VSTS BiH, kao i cjelokupna pravosudna zajednica, ograditi od svakog pojedinca unutar vlastitih redova koji bi nezakonitim i nečasnim radnjama mogao dovesti u pitanje integritet pravosudnih institucija i ugled nosilaca pravosudnih funkcija. 

"Iako je u konkretnom slučaju sudije Azre Miletić riječ o osnovama sumnje, a ne i utvrđenoj krivici, vjerujemo da samim činom lišavanja slobode nosioca pravosudne funkcije zbog sumnje u vezi sa koruptivnim radnjama, pravosudne institucije dokazuju zrelost i posvećenost procesuiranju ovih djela", ističu u VSTS-u.

Sud BiH saopštio je danas da je sudija ovog Suda Azra Miletić lišena slobode i odvedena u prostorije Sipe zbog sumnje da je počinila krivično djelo primanje mita i drugih oblika koristi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije