BiH

Predsjednik Jermenije uputio pismo zahvalnosti Dodiku

Predsjednik Jermenije uputio pismo zahvalnosti Dodiku
Predsjednik Jermenije uputio pismo zahvalnosti Dodiku

BANJALUKA - Predsjednik Jermenije Serž Sargsjan zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na prihvaćenom pozivu da učestvuje u obilježavanju 100 godina od genocida nad Jermenima, koji predstavlja neodvojiv dio istorije i kolektivnog pamćenja čovječanstva, i izraženoj spremnosti da bude uz jermenski narod na taj važan datum.

"Nažalost, netrpeljivost Turske i ovaj put se ispoljila ne samo u vidu prijetnji zemljama i liderima koji su priznali genocid nad jermenskim narodom, već i u vidu blokade dolaska naših gostiju, zbog čega niste bili u mogućnosti da prisustvujete obilježavanju i pomenu žrtvama genocida", istakao je Sargsjan u pismu upućenom Dodiku.

Ovim činom, naglasio je predsjednik Jermenije, turske vlasti su samo još jednom potvrdile svoje nepoštovanje i prezir prema univerzalnim vrijednostima.

"Bez obzira na njihovo ponašanje, mi smatramo da ste 24. aprila bili sa jermenskim narodom i našim prijateljima. Uvjeren sam da ćemo imati priliku da Vam budemo domaćini u Jerevanu. Kao prijatelj jermenskog naroda, Vi ste uvijek dobrodošao i očekivan gost", ističe se u pismu predsjednika Jermenije Serža Sargsjana upućenog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije