BiH

Predsjednik opštinskog odbora izvornog SDS-a Tihomir Mihajlović

Predsjednik opštinskog odbora izvornog SDS-a Tihomir Mihajlović
Predsjednik opštinskog odbora izvornog SDS-a Tihomir Mihajlović

GRADIŠKA - U Gradišci je večeras konstituisan Opštinski odbor Izvorne Srpske demokratske stranke /SDS/ za čijeg je predsjednika izabran Tihomir Mihajlović. Na mjesto potpredsjednika Opštinskog odbora izabran je Radomir Pjanić, a za predsjednika Političkog savjeta stranke u Gradišci Slavko Dunjić.

Izbor opštinskog odbora i Predsjedništva Izvornog SDS-a u Gradišci obavljen je na stranačkoj konvenciji kojoj je prisustvovalo 395 delegata i oko 170 gostiju, među kojima i prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik.

Mihajlović je rekao da je zadatak ove stranke da odblokira rad lokalnog parlamenta u Gradišci, da se "uvede red u opštini i ispitaju sve nepravilnosti i nezakonitosti rada lokalne vlasti u protekle tri godine".

"Potrebno je pokrenuti razvoj privrede, ulaganja u Agro-industrijsku zonu u Novoj Topoli, završiti izgradnju obilaznice, sekundarne kanalizacije i sportske dvorane u Gradišci", istakao je Mihajlović u obraćanju okupljnima.

On je dodao da treba raditi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja u Lijevču polju, te pokrenuti druge značajne projekte za opštinu, kao što je obnova savskog nasipa.

Predsjednik Političkog savjeta Slavko Dunjić rekao je da je cilj Izvorne SDS "da vrati članove SDS-a svom izvoru, da se urazumi aktuelno rukovodstvi SDS-a ili dovede novo da bi se ponovo ujedinili".

Krajišnik je u obraćanju prisutnima na konvenciji istakao da ga ovaj skup podsjeća na vrijeme kada je stvorena SDS, koja je trasirala put stvaranja Republike Srpske.

"Ovaj skup nije napravljen da se otme vlast nego da bi se obnovila ideja iz devedesetih, koja je dala snagu da se istraje na putu stvaranja Republike Srpske", naglasio je Krajišnik i izrazio žaljenje što SDS danas nije jedinstven.

 

Konvenciji u Gradišci prisustvovali su i predsjednik Izvršnog odbora Izvorne SDS Dobrivoj Vidić, potpredsjednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zoran Adžić, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Vladimir Janković, narodni poslanik Darko Banjac, te Božidar Vučurević i drugi predstavnici političkog i društvenog života opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije