BiH

Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o Izvještaju o adaptaciji SSP

Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o Izvještaju o adaptaciji SSP
Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o Izvještaju o adaptaciji SSP

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva da je razgovarano o Izvještaju o adaptaciji SSP, ali da nije postignut dogovor..

"Nismo uspjeli postići dogovor u vezi sa SSP, međutim priča nije završena, nismo ni odbili ni prihvatili SSP", rekao je Izetbegović.

On je istakao da još ništa nije definitivno odbijeno već da je optimista, ali da, ukoliko ništa od toga ne bude, postoji mogućnost da se do dogovora dođe poslije lokalnih izbora.

Srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić je rekao da se o SSP-u razgovaralo, ali da nije postignut konsenzus jer za to nema uslova.

"Ako se steknu uslovi, SSP će se pojaviti na dnevnom redu, a ako se ne dese neće ga biti", rekao je Ivanić.

Što se tiče Pregleda odbrane koji je danas bio na dnevnom redu, Predsjedništvo je usvojilo smjernice, tako da bi, kako je rekao Izetbegović, u novembru trebali imati Pregled odbarne, odnosno neka pojednostavljenja u logistici, u strukturi Oružanih snaga BiH, izdvajanja za Oružane snage, itd.

Broj vojnika ostaje isti, odnosno 9.200 aktivnih i 4.600 rezervnog sastava, naglasio je Izetbegović i dodao da će 57 lokacija biti uknjiženo od čega šest skladišta municije, odnosno četiri u FBiH i dva u RS.

Što se tiče prijedloga da BiH ima svog predstavnika u UN, ta tačka je skinuta sa dnevnog reda. Pojavila su se neka imena, ali ovog puta BiH neće imati svog predstavnika, rekao je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović nije želio da daje izjave novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije