BiH

Predsjedništvo: Prijetnja bezbjednosti i međunarodnom položaju BiH

Predsjedništvo: Prijetnja bezbjednosti i međunarodnom položaju BiH
Predsjedništvo: Prijetnja bezbjednosti i međunarodnom položaju BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH najoštrije je danas osudilo teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti u Zvorniku, ocijenivši da ovakvi napadi predstavljaju prijetnju po bezbjednost, ustavni poredak i međunarodni položaj BiH i njenih građana.

Predsjedništvo BiH pozvalo je građane BiH na mir i na suzdržanost od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle dovesti do međuetničkih ili međureligijskih provokacija, incidenata i podizanja tenzija, saopšteno je iz ove institucije.

Predsjedništvo BiH pozvalo je nadležne policijske i pravosudne organe na svim nivoima da u međusobnoj saradnji i koordinaciji hitno provedu detaljnju istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, uključujući motive napada, kao i eventualnu povezanost drugih osoba ili saučesnika.

"Predsjedništvo BiH zahtjeva od pravosudnih, policijskih i obavještajno-bezbjednosnih agencija da preduzmu sve neophodne aktivnosti i mjere u pravcu procesuiranja i najoštrijeg sankcionisanja svih osoba koje zagovaraju ili pripremaju ovakva krivična djela, kao i svih osoba koje su na bilo koji način povezani s takvim krivičnim djelima", navedeno je u saopštenju.

Predsjedništvo BiH izrazilo je duboko saučešće porodici policajca Dragana Đurića, koji je ubijen pri obavljanju svoje dužnosti, i izrazilo nadu za brz oporavak Željka Gajića i Steve Milovanovića, koji su ranjeni prilikom ovog napada.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije