BiH

Predstavnički dom odgodio raspravu o migrantskoj krizi

Predstavnički dom odgodio raspravu o migrantskoj krizi
Foto: Nedžad Uglješa | Predstavnički dom odgodio raspravu o migrantskoj krizi

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odgodio je raspravu o mjerama u vezi sa migrantskom krizom, a Vijeće ministara zaduženo je da do sljedeće sjednice ovog doma, odnosno do kraja maja, pripremi cjelovitu i ažurnu informaciju u vezi sa stanjem bezbjednosti BiH u kontekstu migrantske krize.

Odgođena je rasprava o Informaciji o sprovođenju hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima BiH u vezi sa pitanjem izbjegličke krize u regionu i EU, te pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koji je pripremio Savjet ministra.

U zaključku koji je usvojio Predstavnički dom istaknuto je da je riječ o zastarjeloj informaciji koja se odnosi na veoma bitnu temu po bezbjednost BiH.

Prije glasanja o zaključcima, poslanik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da je riječ o zastarjeloj informaciji i da nema nikoga iz Savjeta ministara ko bi mogao da odgovara na poslanička pitanja.

"Je li ovo neka opstrukcija, namjera", upitao je Špirić, ističući da ne može da vjeruje u ovakav odnos Savjeta ministara.

Dušanka Majkić iz SNSD-a navela je da je materijal koji je Savjet ministara dostavio Predstavničkom domu od 14. marta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije