BiH

Prekinuta sjednica Parlamenta BiH zbog nedostatka kvoruma

Prekinuta sjednica Parlamenta BiH zbog nedostatka kvoruma
Foto: N.N. | Prekinuta sjednica Parlamenta BiH zbog nedostatka kvoruma

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto nešto prije ponoći prekinula je sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Ona je od službi zatražila podatke koji klubovi ne prisustvuju nastavku, ali nije mogla da precizira kada će sjednica, koja je porekinuta u 23.48 časova, biti nastavljen.

Kako SRNA nezvanično saznaje na nastavak sjednice nisu došli poslanici iz klubova koji su večeras tražili polučasovne pauze - SNSD-a, DF-a, SBB-a BiH, SDP-a i Nezavisnog bloka.

U nastavku ove 53. sjednice, kada se steknu uslovi, Predstavnički dom bi trebalo da razmatra informaciju o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta i putovanja ministra inostranih poslova BiH drugim državama, te njihova svrha po interese BiH i njenih građana, koju je predložio poslanik SBB-a Damir Arnaut.

Predviđeno je i razmatranje inicijative poslanika Denisa Bećirovića /SDP/, koji od Savjeta ministara traži da u roku od 30 dana u parlamentarnu proceduru dostavi izvještaj o napretku BiH u procesu priključenja NATO, s prijedlogom konkretnih mjera za dinamizaciju aktivnosti BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

Na dnevnom redu nalazi se i deklaracija o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, koju je predložio zamjenik predsjedavajućeg doma Mladen Bosić iz SDS-a.

Predstavnički dom trebalo bi, takođe, da da saglasnost za ratifikaciju amandmana na ugovor o finansiranju između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" zaključen 12. decembra 2013. godine u Sarajevu za projekat auto-put Banjaluka-Doboj, te za još nekoliko sporazuma i ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije