BiH

Prema Bratuncu krenulo oko 600 građana

Prema Bratuncu krenulo oko 600 građana
Prema Bratuncu krenulo oko 600 građana

ZVORNIK - Oko 500 građana Zvornika i stotinjak sa područja opštine Osmaci krenulo je iz Zvornika sa 12 autobusa u Bratunac na obilježavanje stradanja 3.500 srpskih vojnika i civila iz Podrinja od 1992. do 1995. godine.

Predjednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik Dragislav Mijanović rekao je novinarima da je izuzetno zadovoljan odzivom građana iz Zvornika i Osmaka.

"Zajedničkim zalaganjem udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i lokalne samouprave organizovano idemo sa 12 punih autobusa, odnosno oko 600 ljudi u Bratunac, da dostojanstveno obilježimo stradanje srpskih vojnika i civila u proteklom ratu", istakao je Mijanović.

Načelnik Odjeljenja boračko-invalidske zaštite opštine Zvornik Željko Smiljanić rekao je da je bilo veliko interesovanje građana za odlazak u Bratunac na obilježavanje stradanja Srba iz Podrinja zbog čega je i angažovan ovoliki broj autobusa, te dodao da ima autobus u rezervi ukoliko bude potrebno.

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić održao je 1. jula sastanak u Zvorniku sa predstavnicima lokalne vlasti i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata radi što uspješnijeg organizovanjai prevoza sa područja opštine Zvornik za Bratunac, upravo zbog velikog interesovanja građana koji žele da prisustvuju obilježavanju stradanja Srba u Podrinju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije