BiH

Premijeri o reformskoj agendi

Premijeri o reformskoj agendi
Premijeri o reformskoj agendi

BANJALUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predsjednikom Vlade FBiH Fadilom Novalićem.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, izrazivši zadovoljstvo zbog postignutog dogovora u vezi sa usaglašavanjem i usvajanjem dokumenta „Reformska agenda za BiH 2015 – 2018“, kao jednog od preduslova za nastavak kretanja BiH ka EU.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji Reformske agende i osnovnim pravcima djelovanja Vlade Srpske i Vlade FBiH, kao ključnih nosilaca reformskih procesa u BiH.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je naglasila da je Vlada Srpske opredijeljena za nastavak saradnje sa Vladom FBiH u vezi sa usaglašavanjem zakonskih rješenja u skladu sa Reformskom agendom, te definisanjem komplementarnih rješenja radi što efikasnijeg djelovanja u strateškim sektorima.

Predsjednica Vlade Srpske ponovila je da reformske mjere koje se u Srpskoj provode, a koje su predviđene i Ekonomskom politikom za 2015. godinu, nude dugoročna sistemska rješenja čiji je cilj stabilizacija privrednih prilika, privredni rast i povećanje zaposlenosti.

Na sastanku je  bilo riječi i o ostalim reformskim procesima u Republici Srpskoj i FBiH, prije svega u oblastima javne uprave,  obrazovanja i zdravstva i socijalne zaštite.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije