BiH

Prevazići zastoj u procesu evrointegracija

Prevazići zastoj u procesu evrointegracija
Prevazići zastoj u procesu evrointegracija

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Slovenije u BiH Iztokom Grmekom izrazila je uvjerenje da će Vlada Srpske u narednom periodu nastaviti da vodi aktivnu politiku, s ciljem prevazilaženja zastoja u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma.

Cvijanovićeva je istakla da je Srpska otvorena za konstruktivne prijedloge koji doprinose ekonomskoj i socijalnoj stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje, te da je za napredak BiH ka sticanju kandidatskog statusa za članstvo u EU potrebno razumijevanje i konsenzus svih učesnika u pregovorima.

U saopštenju iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću navodi se i da je na sastanku Cvijanovićeve i Grmeka razgovarano o akuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH, te procesu formiranja vlasti nakon proteklih opštih izbora u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o novoj britansko-njemačkoj inicijativi za BiH sa posebnim osvrtom na mogućnost za uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije između svih nivoa vlasti u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije