BiH

Prevodiocu prijeti otkaz zbog droge

Prevodiocu prijeti otkaz zbog droge
Prevodiocu prijeti otkaz zbog droge

SARAJEVO - Agencija za državnu službu BiH odlučivaće o daljoj sudbini Vladimira Lalovića, prevodioca u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, koji je nedavno zbog droge uhapšen u akciji "Žuto", zbog čega mu prijeti nekoliko sankcija, kao što su ukor, smanjenje plate, pa čak i otkaz.

U Ministarstvu je potvrđeno "Nezavisnim" da su pokrenuli disciplinski postupak protiv Lalovića, te da će Agencija formirati komisiju pred kojom će postupak biti vođen.

"Prema aktu koji smo dobili iz policije, on je ta sredstva posjedovao, a ne prodavao. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, a izvjesno je da sve ide ka tome, mjere koje izriče komisija su od ukora do otkaza", rekao je Igor Pejić, sekretar Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

O hapšenju Lalovića ovo ministarstvo obaviješteno je prije petnaestak dana od strane MUP-a KS.

U tom dopisu navedeno je da je Lalović uhapšen 22. septembra po istrazi koju su Tužilaštvo KS i MUP KS sprovodili zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droga.

Kasnije je Lalović pušten je da se brani sa slobode, dok je protiv njega Tužilaštvu KS upućena krivična prijava.

Podsjetimo, u akciji "Žuto" su na području Starog grada uhapšena tri lica, a osim Lalovića pali su još i Ragib Poturković (36) i Zlata Mujkić (33), svi iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije