BiH

Pri kraju istraga protiv Injac i Vujnić

Pri kraju istraga protiv Injac i Vujnić
Pri kraju istraga protiv Injac i Vujnić

BANJALUKA - Istraga u okviru akcije „Lavina“, u kojoj su uhapšene direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke RS Slavica Injac i Snežana Vujnić, je u završnoj fazi.

Vujnić, Injac i još osam osoba su uhapšeni 31. marta zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 miliona KM. Uhapšenima su određene mjere zabrane i oni se od tada nalaze u kućnom pritvoru.

„Istraga je u toku, u završnoj je fazi. U ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili detalja“, rekao je za CAPITAL portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Istraga u ovom predmetu se vodi protiv ukupno 24 osobe osumnjičene za nezakonitosti kojima je prouzrokovana šteta oko 123 miliona KM, te pribavljena nezakonita korist od najmanje 115 miliona KM i ozbiljno „uzdrman“ bankarski sistem u BiH.

Pripadnici Sipe uhapsili su 31. marta direktorke Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Slavicu Injac i Snežanu Vujinić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije