BiH

Prihvaćen Prijedlog zakona o platama u pravosuđu

Prihvaćen Prijedlog zakona o platama u pravosuđu
Prihvaćen Prijedlog zakona o platama u pravosuđu

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

Predsjednik Komisije Ljilja Zovko rekla je Srni da je Komisija usvojila sve tačne dnevnog reda, odnosno zakone i izvještaje, koji su već usvojeni na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Pri tome, uvažili smo sve činjenice i argumente, tako da smo danas imali jednostavan zadatak", rekla je Zovko.

Ona je podsjetila da se izmjenama Zakona o platama, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, provodi odluka Ustavnog suda BiH, te sudijama i tužiocima na nivou BiH uvode naknade za ishranu tokom rada, prevoza na posao i sa posla, te troškovi smještaja i odvojenog života.

Komisija je danas usvojila i više izvještaja, među kojima i izvještaje o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu, o izvršenoj reviziji učinka o temi "Izdaci za sudske sporove", kao i o obavljenoj reviziji učinka o temi "Kontrola vazdušnog prostora BiH".

Zovko je dodala da tokom rasprave o ovim temema nije bilo oprečnih mišljenja, pri čemu je izrazila optimizam u pogledu budućeg efikasnog rada ove komisije.

Ona je pozvala medije da, u skladu sa svojim uređivačkim politikama i novinarskim kodeksom, pokušaju da afirmišu pozitivne procese u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije