BiH

Prihvaćena ostavka Duška Šnjegote

Prihvaćena ostavka Duška Šnjegote
Foto: Ilustracija | Prihvaćena ostavka Duška Šnjegote
N.N.

BANJALUKA - Poslanici NS RS prihvatili su ostavke Glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića.

Od prisutnih 50 poslanika za prihvatanje ostavke je glasalo 46, dok se ostalih četvoro nije izjasnilo.

Podsjećamo, Glavni revizor Republike Srpske i njegov zamjenik podnijeli su ostavke Narodnoj skupštini, odnosno stavili mandate na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama Zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske.

Prije toga, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je Šnjegotu da podnese ostavku i rekao da će on biti smijenjen ako to ne uradi.

Zasjedanju nisu prisustvovali poslanici opozicije, jer im je predsjednik NSRS izrekao mjere zabrane zbog blokade rada Narodne skupštine.

Poslanike opozicionih partija spriječilo je obezbjeđenje da uđu u malu salu gdje je održavana sjednica.

Usvojeno više zakona

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, po hitnom postupku, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Srpske kojim je predviđeno uvođenje dvije nove mjere bezbjednosti za lica koja su djelo počinila u stanju neuračunljivosti, a riječ je o obaveznom psihijatrijskom liječenju i čuvanju u zdravstvenoj ustanovi i obaveznom psihijatrijskom liječenju na slobodi.

Po hitnom postupku usvojen je i Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, oranizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a glavni razlog za njegovo donošenje je usklađivanje sa Krivičnim zakonikom Republike Srpske i Zakonom o javnim tužilaštvima Srpske.

Usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima kojim je predviđeno brisanje odredbe da se pravnom licu koje posjeduje licencu za detaljna istraživanja može odobriti i izvođenje osnovnih istarživanja, prenosi "RTRS".

Narodna skupština je usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Ekonomsko-socijalnom savjetuRepublike Srpske i Kodeks ponašanja narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.

Usvojeni su i nacrti zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim tranksakcijama, o hemikalijama, o srednjem obrazovanju i vaspitanju, dok nije usvojen Prijedlog zakona o rudarstvu.

Parlament Srpske usvojio je Strategiju razvoja trgovine Republike Srpske do 2022. godine, Nacrt strategije mentalnog zdravlja u Srpskoj za period 2017-2027. godine.

Usvojen je izvještaj o radu Agencije za osiguranje Republike Srpske za 2016. godinu, izvještaj o stanju u sektoru osiguranja u Srpskoj za prošlu godinu, te izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za prošlu godinu.

Poslanici su usvojili izvještaj o realizaciji Strategije razvoja turizma Republike Srpske za period od 2011-2020. godine u 2016.godini.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije