BiH

Prilika za dodatno učvršćivanje veza s Amerikom

Prilika za dodatno učvršćivanje veza s Amerikom
Prilika za dodatno učvršćivanje veza s Amerikom

SARAJEVO - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak upriličila je večeras u Sarajevu prijem povodom 4. jula - Dana nezavisnosti naglašavajući da to predstavlja priliku za dodatno učveršćivanje veza i prijateljstva između SAD i BiH.

"Priča o SAD je priča o ljudima koji su se borili, često nespremni, ali uz veliku cijenu i žrtvu, da bi zaživjeli ti ideali i da bi oni postali realnost za svaku narednu generaciju Amerikanaca", istakla je Kormakova obraćajući se prisutnim zvanicama iz društvenog, političkog i vjerskog života te predstavnicima diplomatskog kora. 

Ona je dodala da u BiH vidi kako taj put, koji je definisao istoriju Amerike, nije samo američki put.

"Madlen Olbrajt je prije dvije decenije ovdje u Sarajevu rekla da su građani BiH i Amerikanci ujedinjeni u ubjeđenju da ljudi svih rasa, uvjerenja i etniciteta mogu živjeti zajedno u blagostanju", rekla je ambasador SAD.

Prema njenim riječima, to su narodi dvije zemlje koje čine mnogi narodi koji poštuju i njeguju istoriju i različitost tradicija, ali odbijaju da im robuju. 

"Raditi zajedno u društvu punom različitosti, osloboditi se tereta prošlosti. Obezbijediti da riječi `demokratija` i `šansa` znače nešto za sve građane – sve su to veliki izazovi. Ali su oni, iz više razloga, naši zajednički izazovi", poručila je Kormakova.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije