BiH

Princ Albert II od Monaka posjetio Muzej savremene umjetnosti RS

Princ Albert II od Monaka posjetio Muzej savremene umjetnosti RS
Princ Albert II od Monaka posjetio Muzej savremene umjetnosti RS

BANJALUKA - Princ Albert Drugi od Monaka posjetio je danas Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u kojem je izložena postavka "Evropski konteksti - Dobrović, Konjović, Šumanović i Šuput".

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je ovo izuzetno značajna posjeta za grad na Vrbasu, tokom koje su domaćini za kratko vrijeme koje su imali na raspolaganju, predstavili grad u najboljem svjetlu.

"Danas smo princu pokazali izložbu naših najznamenitijih slikara i upoznali ga o istoriji galerije Muzeja savremene umjetnosti, te fundusu slika kojima raspolaže", rekao je Gavranović.

Vršilac dužnosti direktora Muzeja Sarita Vujković rekla je da je princ Albert pokazao veliko interesovanje za izložbu, s obzirom na to da su se slikari Dobrović, Šumanović, Konjović i Šuput školovali u Parizu.

Ona je podsjetila da je princ Albert II od Monaka studirao istoriju umjetnosti i da dobro poznaje evropske umjetničke tokove, zbog čega je mogao i da dobro ocijeni kvalitet izloženih djela.

Nakon posjete Muzeju savremene umjetnosti, princ Albert je posjetio kanjon Tijesno na rijeci Vrbas, u kojem će se voziti finalne trke Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplini sprint.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije