BiH

Princ obišao kanjon i večerao sa Cvijanovićevom

Princ obišao kanjon i večerao sa Cvijanovićevom
Princ obišao kanjon i večerao sa Cvijanovićevom

BANJALUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je večeras u Banjaluci sa princom Albertom Drugim od Monaka, koji je danas započeo dvodnevnu posjetu ovom gradu.

Cvijanovićeva je princa Alberta Drugog od Monaka dočekala na VIP ulazu Administrativnog centra Vlade Srpske, nakon čega su obišli ovaj centar.

Premijerka Republike Srpske bila je večeras i domaćin  svečane večere u čast princa Alberta.

Princ Albert Drugi od Monaka razgovarao je danas u Banjaluci i sa članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojšom Radmanovićem.
Nakon tog sastanka Radmanović i princ Albert obišli su i kanjon Tijesno, gdje su ih dočekali ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović i predsjednik Kajak-kanu kluba "Vrbas" Milan Mazalica.

Princ Albert, koji je danas započeo dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj na poziv Nebojše Radmanovića, prisustvovaće završnici Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014".

Radmanović je počasni predsjednik Organizacionog odbora za organizovanje ovog takmičenja.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović i princ Albert Drugi od Monaka ocijenili su danas u Banjaluci da je Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu "Banjaluka - Vrbas 2014" dobra prilika za promovisanje mira i uspostavljanje saradnje među evropskim zemljama i narodima.

Radmanović je naveo da je prijateljska posjeta princa Alebrta vezana za Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu.

"Na sastanku smo razmijenili mišljenja o svijetu u kome ćemo se zajedno boriti za očuvanje životne sredine. Princ Albert je poznat kao borac za mir, za zdraviju životnu sredinu i veliki zaljubljenik u sport", rekao je novinarima Radmanović nakon sastanka sa princom Abertom.

On je naglasio da je na sastanku bilo riječi o evropskom putu BiH.

Radmanović je izrazio zadovoljstvo što princ Albert danas i sutra boravi u Banjaluci, gdje će upoznati neke od znamenitosti.
Princ Albert je rekao da je srdačno dočekan u Banjaluci.

"Drago mi je što ću upoznati sve ljepote vaše zemlje. Sport je idealna prilika za uspostavljanje veza među narodima i podizanje svijesti o potrebi očuvanja životne sredine", rekao je princ Albert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije