BiH

Principijelna politika Beograda prema Srpskoj i BiH

Principijelna  politika Beograda prema Srpskoj i BiH
Principijelna politika Beograda prema Srpskoj i BiH

BEOGRAD - Predsjednici paramenata Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Srbije Maja Gojković saglasili su se danas da je veoma važna dosljednost Beograda, kao garanta Dejtonskog sporazuma, koji vodi principijelnu i objektivnu politiku prema Srpskoj i BiH.

Gojkovićeva i Čubrilović u Beogradu su se založili za dalje produbljivanje i obogaćenje specijalnih veza Srbije sa Republikom Srpkom posredstvom parlamentarne saradnje, saopšteno je iz parlamenta Srbije. 

Oni su razgovarali o intenziviranju međuparlamentarne saradnje radi rješavanja pitanja koja su od interesa za građane i Srbije i Republike Srpske.

Predsjednici skupština dali su punu podršku međusobnoj saradnji, regionalnim integracijama i zajedničkim projektima Srbije i Republike Srpske, u skladu sa ranije potpisanim protokolom, a u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima Srbije i Srpske.

Gojkovićeva i Čubrilović posebno su istakli zajednički interes za unapređenje saradnje u oblasti privrede, obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i u realizaciji infrastrukturnih projekata i efikasnijem korišćenju prirodnih resursa.

Na sastanku je naglašena spremnost za saradnju i razmjenu pozitivnih iskustava na polju evropskih integracija i u procesu donošenja reformskih zakona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije