BiH

Prioritet stabilizacija BiH

Prioritet stabilizacija BiH
Prioritet stabilizacija BiH

SARAJEVO - Prioriteti BiH su stabilizacija, razvoj, zapošljavanje i ubrzane euroatlantske integracije, a potrebna joj je SDA, koja zna kako ove prioritete dostići, kazao je danas zamjenik predsjednika ove stranke Bakir Izetbegović.

Na konvenciji SDA, na kojoj su predstavljeni izborna platforma stranke i nosioci stranačkih lista za oktobarske opšte izbore, Izetbegović je najavio da će njegova stranka "pobijediti kao nikada do sada".

"Na izborima 2006. i 2010. godine pobijedile su neke druge stranke. Mnogo su obećale, a narod im je nažalost povjerovao. Umjesto ispunjenih obećanja imamo političku pat poziciju, zastoj reformi, ogromna zaduženja zemlje, rast nezaposlenosti", izjavio je Izetbegović, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je kandidat SDA za istu ovu funkciju na predstojećim izborima.

On je poručio da će SDA osigurati snažnu političku poziciju Bošnjaka i svih bh. patriota, formiraće stabilne vlade i vratiti Bošnjake na pozicije koje im po Ustavu pripadaju.

"Osiguraćemo provođenje nužnih reformi i rješavanje najvažnijih državno-političkih pitanja. U našem programu su reforme koje će osigurati privredni rast, razvoj i zapošljavanje, smanjit ćemo i racionalizirati javnu potrošnju. Sa našim programom planirano je otvaranje 1.000 radnih mjesta mjesečno", dodao je Izetbegović prenijevši učesnicima konvencije pozdrave od predsjednika SDA Sulejmana Tihića, koji se duže vrijeme bori s teškom bolešću.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac istakao je da su na izbornim listama ove stranke uspješni privrednici, radnici, ratni vojni invalidi, pravnici, inženjeri, nosioci ratnih priznanja, ratni komandanti.

"Na našim listama je 40 posto žena, 30 posto mladih. Liste smo utvrdili složno i pokazali jedinstvo koje birači cijene", rekao je Genjac.

Zamjenik predsjednika SDA najavio je da će nakon izbora tražiti kvalitetne promjene obrazovnog sistema, podržati izmjene Zakona o radu poštujući interes radnika, a obećao je i osnivanje ministarstva zdravstva na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije