BiH

Pripadnici FUP-a ušli u zgradu Elektroprivrede BiH, četvoro uhapšeno

Pripadnici FUP-a ušli u zgradu Elektroprivrede BiH, četvoro uhapšeno
Pripadnici FUP-a ušli u zgradu Elektroprivrede BiH, četvoro uhapšeno

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su četiri lica zbog sumnje da su, koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, te zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi, saopšteno je iz Tužilaštva Kanotna Sarajevo.

U okviru ove akcije, po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Federalne uprave policije vrše pretres u zgradi "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje mita ili drugih obilka koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, javlja N1.

Oni se sumnjiče da su organizovali grupu te koristeći svoj uticaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtjevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U toku su pretresi na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, osobe lišene slobode biće predate u nadležnost Tužilaštva KS. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučiće o daljim mjerama, piše N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije