BiH

Prodanović: Popis opet prešao na političko polje

Prodanović: Popis opet prešao na političko polje
Prodanović: Popis opet prešao na političko polje

SARAJEVO - Lazar Prodanović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazao je da su zajednički ciljevi i pozicije i opozicije u RS kada je riječ o odluci o utvrđivanju jedinstvene metodologije za objavu popisnih rezultata.

„Ova odluka donesena je protiv interesa BiH“, smatra Prodanović i dodaje da bez saglasnosti entitetskih zavoda ona nije dobra, te da ponovo dovodi u rezultate popisa na političko polje.

Uvjeren je da će ministri iz RS u Savjetu ministara imati stav da je u vezi sa ovim pitanjem potrebno poštovati dogovor entitetskih agencija za statistiku kao pretpostavku za fer i pošteno objavljene rezultate popisa stanovništva, koji ne bi dovodio u mogućnost bilo kakvu manipulaciju, prije svega, u vezi s brojem rezidentnih stanovnika

Prodanović je rekao da SNSD ničim nije eliminisao Parlament BiH i da je sasvim logično da se rezultati popisa potvrede u Parlamentu BiH.

Naveo je i slučaj iz 1991. godine kada je u nekadašnjoj Skupštini BiH nisu verifikovani rezultati popisa.

„Ne treba dozvoliti da dođe do takve situacije, treba stvoriti sve pretpostavke da se rezultati ovog popisa objave“, rekao je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije