BiH

Protesti u Sarajevu zbog pogibije dječaka Saliha

Protesti u Sarajevu zbog pogibije dječaka Saliha
Protesti u Sarajevu zbog pogibije dječaka Saliha

SARAJEVO - Nekoliko hiljada građana Sarajeva najavilo je dolazak na proteste na igralištu ispred Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji nakon što je na ovom mjestu prije nekoliko dana tragično nastradao dječak Salih Pačariz.

Protesti su najavljeni za 14:00 sati, a do sada je na Facebook grupi prisustvo potvrdilo približno 3.000 građana koji traže odgovornost nadležnih nakon smrti Saliha na kojeg je pao gol i usmrtio ga na igralištu.

"Ovo je dječak Salih koji je tragično nastradao na igralištu jer je samo htio da se igra. Dođite zbog Saliha a i ostale naše djece.

Tražimo da se ispita i utvrdi odgovornost nadležnih. U nedelju 11. oktobra u 14:00 sati", navode inicijatori protesta.

Povodom cijelog slučaja oglasio se i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

"Žao mi je što ovaj tragični događaj neke stranke i internet portali pokušavaju koristiti za ličnu diskreditaciju mene kao načelnika i politički obračun ne uzmajući u obzir činjenice koje su nesporne. A činjenica je da više od stotinu igrališta u Kantonu Sarajevo nemaju adekvatnu zaštitu niti održavanje. Isto tako značajan broj igrališta u sklopu naselja kao i školskih objekata ima golove koji nisu fiksirani za podlogu i koji pod određenim okolnostima mogu biti uzrok nesreće", naveo je Efendić te dodao da podržava sve dalje aktivnosti koje nadležni organi budu povodili o utvrđivanja nečije eventualne lične ili institucionalne odgovornosti.

Salih je juče ukopan na groblju Bare u prisustvu mnogobrojnih prijatelja, poznanika i građana Sarajeva.

(NN, N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije