BiH

RAK podsjeća na početak izborne ćutnje

RAK podsjeća na početak izborne ćutnje
RAK podsjeća na početak izborne ćutnje

Regulatorna agencija za komunikacije podsjeća sve pružaoce audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija na obavezu poštivanja izborne ćutnje neposredno pred izbore koji će se održati 2. oktobra 2016. godine.

"U toku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju. Period izborne ćutnje traje do zatvaranja biračkih mjesta", navedeno je u saopštenju.

Potpuna zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti stupiće na snagu u subotu, 1. oktobra 2016. godine u 07:00 sati, a trajaće do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju, 2. oktobra.

RAK takođe podsjeća na član 16.10 Izbornog Zakona BiH u kojem se navodi: "U periodu od 48 sati prije otvaranja biračkih mjesta, pa do zatvaranja biračkih mjesta neće se objavljivati rezultati istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima."

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnijenja u vezi sa glasanjem i izborima stupa na snagu u petak 30. septembra u 07:00 sati i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedelju, 2. oktobra 2016, saopšteno je iz RAK-a.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije