BiH

RS ostaje posvećena borcima

RS ostaje posvećena borcima
RS ostaje posvećena borcima

DRVAR - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić poručio je danas u Drvaru da će Republika Srpska ostati posvećena rješavanju problema boračke populacije Srpske na području opština Livanjskog kantona u Federaciji BiH.

Đokić je u Drvaru razgovarao sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske za Istočni Drvar i Drvar o problemima koji opterećuju tu populaciju.

On je u izjavi Srni naveo da je bilo riječi o pitanjima njihovog statusa i ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, podrške razvoju, izgradnji i održavanju spomen-obilježja, te afirmaciji boračkih pitanja u nekom širem društvenom kontekstu.

"Ranije smo imali određene vidove podrške i pomoći, posebno socijalno ugroženim borcima, ali to nije bilo dovoljno, zato sada moramo preduzeti neke dodatne organizovane vidove, da bi i oni osjetili da su bili dio jednog opšteg fronta i borbe za Republiku Srpsku i da nema nijednog razloga da se osjećaju zanemareno", rekao je Đokić.

Predsjednik Boračke organizacije Srpske za Drvar i Istočni Drvar Milorad Bodiroža rekao je da su danas ministra Đokića upoznali o problemima sa kojima se suočavaju borci koji su se vratili u Federaciju BiH, navodeći da su to, uglavnom, pitanja u vezi sa zdravstvenom zaštitom i nezaposlenosti.

"Na sreću, nemamo mnogo neriješenih stambenih pitanja, a jedan od većih problema je što u Drvaru nismo uspjeli da napravimo centralno spomen-obilježje", dodao je Bodiroža.

On je rekao da je Đokić obećao maksimalnu pomoć resornog ministarstva u vezi sa rješavanjem pitanja prava boraca koja još nisu ostvarena, te pomoć u radu ove boračke organizacije.

"Mi pokrivamo i onaj dio u dijelu Drvara koji pripada Unsko-sanskom kantonu sa sjedištem u Martin Brodu, gdje imamo oko 250 boraca, tako da ukupno oko 1.500 boraca i članova porodica poginulih boraca živi na području Federacije BiH, ovdje u Drvaru", naveo je Bodiroža. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije