BiH

RS treba vratiti nadležnosti

RS treba vratiti nadležnosti
RS treba vratiti nadležnosti

BANJALUKA - Socijalistička partija (SP) RS organizovala je danas, tačno u podne, predstavljanje i druženje kandidata za Narodnu skupštinu RS i parlament BiH sa građanima Banjaluke na Trgu Krajine.

Radenko Đurica, kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS, rekao je da će se, ako bude izabran, pridržavati programa ove stranke, koji predviđa ekonomski rast i veću zaposlenost.

"Posebno ćemo insistirati na solidarnosti, rješavanju problema u poljoprivredi i obrazovanju, kao i na zalaganju za dovođenje novih investicija u RS, a socijalisti za to imaju sposobne kadrove", rekao je Đurica.

Jelena Ćetković, kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan, kazala je da će se kandidati ove stranke u državnom parlamentu zalagati, prije svega, za Republiku Srpsku.

"Naša parola jeste - Republika Srpska iznad svega. Uticaćemo na to da se ne nastavi prenos nadležnosti sa RS na nivo BiH. U Parlamentaroj skupštini BiH svi treba da nastupimo jedinstveno, bez obzira iz koje partije i političke opcije dolazimo. To će nam biti jedan od prvih koraka koji ćemo napraviti", kazala je Ćetkovićeva.

General Milan Torbica, kandidat SP RS za Parlament BiH, rekao je da se kandidovao s ciljem da zaustavi eroziju prava i nadležnosti Republike Srpske.

"Smatram da sam i obrazovan, i da imam političkog i životnog iskustva da to mogu da branim u Sarajevu, gdje treba da se brani RS. Za nadležnosti koje su otišle, a nije trebalo da odu, treba naći proceduru i način kako ih vratiti RS", rekao je Torbica.

On je naveo da ima snagu, volju i znanje da se za to izbori.

"Kao što sam znao da Republiku Srpsku stvaram u ratu, tako ću znati da je jačam u miru", rekao je Trobica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije