BiH

Radmanović: Političari iz FBiH pozivaju na anarhiju

Radmanović: Političari iz FBiH pozivaju na anarhiju
Radmanović: Političari iz FBiH pozivaju na anarhiju

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je da je Odluka Vlade Republike Srpske o prebivalištu dobar potez, jer uvodi više reda u Srpsku, a poziv da se tako nešto ne usvoji, da se ne usvoji zakon, jeste poziv na anarhiju u BiH što je antievropski pristup.

Radmanović je naglasio da Odluka Vlade Srpske o prebivalištu nije antidejtonska, kao što tvrde političari iz Federacije BiH /FBiH/, jer je u nekim dijelovima BiH takva odluka već regulisana.

"To ne znači da smo se odrekli da uvedemo reda u cijelu BiH, ali ako gospoda hoće da usvoje zakon koji bi važio u cijeloj BiH, a ako neće onda će važiti Odluka Republike Srpske", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da političari iz FBiH nisu u pravu kada je riječ o Odluci Vlade Srpske, jer svaka zemlja u Evropi ima na ovaj način regulisano pitanje o prebivalištu, da bi se znalo ko gdje živi.

"Ne sjećam se da smo bilo šta uradili u Republici Srpskoj, a da to nije doživjelo napad iz Sarajeva, bez obzira koja je oblast, o čemu je riječ, da li o odluci ili o zakonu", istakao je Radmanović.

Vlada Republike Srpske donijela je 17. aprila odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srpske, a koja ima privremeni karakter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije