BiH

Radmanović: Predsjedništvo BiH nema ustavnu nadležnost za pisanje izjave

Radmanović: Predsjedništvo BiH nema ustavnu nadležnost za pisanje izjave
Radmanović: Predsjedništvo BiH nema ustavnu nadležnost za pisanje izjave

BANJALUKA - Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je danas u Banjaluci da nije ustavna nadležnost Predsjedništva BiH pisanje izjave o evropskim integracijama BiH.

"Članovi Predsjedništva BiH su podlegli pritisku iz Brisela ili Sarajeva da se bave time i zapetljali se u svemu. Njima je bila dovoljna i malo izmijenjena preambula koja bi se završila na način da Predsjedništvo BiH podržava inicijativu Evropske komisije", rekao je Radmanović.

On pretpostavlja da, nakon opravdanih primjedbi da se nigdje u izjavi ne spominju Republika Srpska i ustavno uređenje BiH, Predsjedništvo radi na ispravkama izjave, i ističe da ne vidi da ima izlaz iz svega ovoga.

"I Evropljani su pogriješili što traže da svi potpišu izjavu, jer postoji izražena želja u BiH skoro svih da se ide prema EU. Jedna ovakva izjava neće ubrzati te procese, nego formiranje vlasti i odgovorni ljudi", dodao je Radmanović.

Govoreći o situaciji u SNSD-u, Radmanović je ponovio da su odnosi u ovoj partiji veoma dobri, na visokom nivou i da nema sukoba.

"Ne može bilo kakav akt od bilo koga uzdrmati SNSD kao jednu moćnu partiju u kojoj ima različitih mišljenja. Ne mislim da će na organima stranke biti rasprave o tome što je napisao Rajko Vasić na blogu, a ne pripadam onima koji misle da je to najbolja analiza do sada", kaže Radmanović.

On je napomenuo da su u pripremi sjednice Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a na kojima će se razgovarati o onome što je prošlo, ali i šta se očekuje od ove stranke.

"Taj ciklus počinje za sedam do 10 dana, a biće završen saborom stranke, koji bi trebalo da bude održan u aprilu", zaključio je Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije