BiH

Radmanović: Problem nisu bezbjednosne službe već političari

Radmanović: Problem nisu bezbjednosne službe već političari
Radmanović: Problem nisu bezbjednosne službe već političari

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je da se izjave bošnjačkih političara povodom dvostrukog ubistva u Trnopolju kod Prijedora mogu tumačiti kao podrška militantnom vehabijskom pokretu u BiH.

"Sadašnji potpredsjednik Narodne skupštine /Ramiz Salkić/, koji je kandidat za predsjednika Srpske, davao je potpuno neprimjerene ocjene tom događaju i sada se ne javlja kada vidi da je pogriješio", rekao je večeras Radmanović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Radmanović je istakao da se na problem djelovanja vehabijsko-selefijskog pokreta u BiH ukazuje, ali kao da se to ne želi vidjeti, te istakao da taj pokret može da učini "ko zna šta na ovom i prostoru EU".

On je podsjetio da je u Beču centar vehabijskog pokreta u Evropi i da to znaju sve bezbjednosne službe, te da ovdašnje vehabije dobijaju instrukcije iz Beča.

Kada je riječ o vehabijama u BiH, Radmanović je istakao da nisu problem bezbjednosne službe već političari.

"Ako postoji politička volja da to pitanje riješimo, onda će službe veoma brzo uraditi svoj posao. Ali, ako političari podržavaju takav način djelovanja i takvu organizaciju, onda su službe bezbjednosti u drugom planu i to je onda ogromna opasnost", istakao je Radmanović.

On je naglasio da se tako nešto mora promijeniti, ali da se odvija sporo, te napomenuo da ne govori o vehabizmu kao jednom od učenja u islamu, koji je problem Islamske zajednice.

Radmanović je napomenuo da javnost generalno nije dovoljno obaviještena koliko je lica sa prostora Balkana prisutno u sukobima u Iraku, Siriji, a vjerovatno sada i u Libiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije