BiH

Radojičić: Obezbjedili smo redovne penzije

Radojičić:  Obezbjedili smo redovne penzije
Radojičić: Obezbjedili smo redovne penzije

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ posvećuje veliku pažnju oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja i na tom polju je urađeno izuzetno mnogo u proteklih osam godina u Republici Srpskoj, izjavio je danas nosilac liste kandidata SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić.

On je, prisustvujući druženju penzionera i kandidata SNSD-a u Banjaluci, rekao novinarima da je izvršena eliminacija diskriminacije penzionera koja se ogledala u tome da su lica koja su penzinisana pod istim uslovima dobijala različite penzije, te da je nakon toga više godina popravljan materijalni položaj penzionera povećanjem iznosa penzija.

"U vremenu krize uspjeli smo obezbijediti redovnost isplata, a prošle godine i ponovno povećanje penzija. Treba imati u vidu da je u šest godina krize broj korisnika Fonda PIO Srpske povećan za 60.000, jer ljudi su ostvarili svoje pravo na penziju", istakao je Radojičić.

On je rekao da je to povećanje broja u finansijskom smislu za Republiku značilo i povećanje izdvajanja za penzije, a što se uspjelo obezbijediti, kao i održanje stabilnosti Fonda PIO Srpske.

Radojičić je naveo da je urađeno dosta i na polju zdravstvenog osiguranja, jer do 2006. godine osiguranjem nisu bila obuhvaćena svih lica starija od 65 godina, te da je sistem zdravstvenog osiguranja obuhvatio novih 200.000 lica, među kojima i svi stariji od 65 godina.

Nosilac liste kandidata SNSD-a za parlament BiH Nikola Špirić pozvao je penzionere da podrže SNSD 12. oktobra, s obzirom na izazove koji predstoje, te da zajednički rješavaju probleme koji tište penzionersku populaciju.

Predsjednik Savjeta penzionera pri banjalučkoj Gradskoj organizaciji SNSD-a Ratko Trifunović rekao je da cilj ovog druženja međusobno informisanje šta je urađeno na planu pitanja prava i standarda penzionera i koje se mjere očekuju u narednom periodu.

On je naglasio da penzioneri u budućem periodu očekuju da bude održana redovnost isplate penzija u punom iznosu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije