BiH

Radojičić: Opozicija nudi stare kandidate

Radojičić: Opozicija nudi stare kandidate
Radojičić: Opozicija nudi stare kandidate

BANJALUKA - Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, ističe da je vladajući blok u proteklih osam godina stabilizovao RS i izdržao sve pritiske za ustavne reforme, za razliku od opozicionog Saveza za promjene, koji nudi međusobne svađe i stare kandidate.

SNSD očekuje da će, osim  pobjede Milorada Dodika na listi za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović na listi za srpskog člana Predsjedništva BiH,  osvojiti više od 42 mandata u Narodnoj skupštini  Srpske. 

Radojičić napominje za Srnu da će to omogućiti formiranje nove vlade Republike Srpske u sadašnjem  bloku /SNSD, DNS, SP/ ili sa još nekom manjom partijom koja bi bila voljna za saradnju.

On ukazuje da je SNSD odbacio sve zahtjeve za oduzimanje daljih nadležnosti Srpske i planove koji su nuđeni u smislu nametanja ustavnih promjena, te da je izdržao pritiske u vezi policijske reforme.

Radojičić smatra da vlast mora građanima da kaže šta je dobro, a šta nije dobro uradila i šta može da uradi bolje u naredne četiri godine i da zatim dobije još jednom povjerenje na izborima.

"Narod očekuje je da ovaj blok uradi puno više na ekonomskim i socijalnim pitanjima. To je ono na čemu će se morati fokusirati naredna vlada i vlast u iduće četiri godine, držeći tvrd kurs kada je riječ o stabilnosti i položaju  Srpske“, poručuje Radojičić.

Istovremeno, opozicija, koja se zalaže za promjene,  kandidovala je iste ljude kao i na prošlim izborima - Mladena Ivanića i Ognjena Tadića, navodi Radojičić. 

On napominje da je jedini novi kandidat - Željka Cvijanović, ispred vladajuće kolacije, koja prvi put učestvuje na izborima.

Radojičić ocjenjuje  da Savez za promjene u formalno-pravnom smislu ne postoji, jer je to jedna velika "magla“, i podsjeća da se pred Centralnom izbornom komisijom /CIK/ BiH vodi spor između jedinih registrovanih partija u tom savezu - SDS-a i SNS-a hadži Jovana Mitrovića.

Potpredsjenik SNSD-a kao poseban apsurd ukazuje na činjenicu da će iza Mladena Ivanića, ako uopšte prođe "sudanije" pred Cikom, stajati SDS i SNS Jovana Mitrovića, koji ga ne prihvata kao kandidata?! 

"Nelogično je da kandidat bude neko koga ne prihvata jedan od potpisnika Saveza za promjene.  Tako ispada da  Ivanić nije kandidat PDP-a, već partije koja ga ne prihvata“, zaključuje Radojičić za Srnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije