BiH

Radojičić: Prilika da se čuju stavovi kuda se kreće region

Radojičić: Prilika da se čuju stavovi kuda se kreće region
Radojičić: Prilika da se čuju stavovi kuda se kreće region

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocijenio je da je Bledski strateški forum prilika da se čuju neki stavovi o tome kuda se kreću region, Evropa i svijet, jer su ovo "vrlo trumbulentna i nezgodna vremena sa mnogo izazova".

"Ovaj skup je i prilika za brojne bilateralne susrete, i da se sa ljudima koji su interesantni za našu zemlju i naš region razmijeni koja informacija", rekao je Radojičić.

On je istakao da će se na Bledskom strateškom forumu danas i sutra više voditi razgovori o globalnim problemima, liderstvu, te izazovima u srednjoj Evropi.

"Očekujem i više bilateralnih susreta, a već sam imao priliku da se sastanem sa ministrom inostranih poslova Slovenije Karlom Erjavecom i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem", naveo je Radojičić.

On je napomenuo i da bi tokom večeri trebalo da se sastane i sa ministrom inostranih poslova Mađarske, a da sutra sa nekoliko evropskih poslanika i diplomata razgovara o aktuelnim pitanjima iz BiH i Republike Srpske.

Radojičić je dodao da će sutra naveče biti održan panel koji će se posebno baviti zapadnim Balkanom, na kojem će učestvovati veliki broj ministara inostranih poslova, predstavnici američkog Stejt departmenta i drugi zvaničnici.

Na Bledu je u toku 9. Strateški forum, najznačajniji godišnji događaj u Sloveniji u oblasti spoljne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije