BiH

Radojičić: Žalosna politizacija majskih poplava

Radojičić: Žalosna politizacija majskih poplava
Radojičić: Žalosna politizacija majskih poplava

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocijenio je u izjavi Srni da opozicioni članovi skupštinskog Anketnog odbora na utvrđivanje činjenica o majskim poplavama gledaju prizemno i isključivo iz predizbornog ugla da bi dobili sitne poene u predizbornoj kampanji.

On je naglasio da je žalosna politizacija jedne takve ozbiljne teme kao što su poplave. 

"Anketni odbor treba da prikupi kompletnu dokumentaciju i sve podatke od svih subjekata, a dio opština u kojima je opozicija na vlasti još nisu dostavile izvještaje. Zašto kad su već toliko agilni u brizi ljudi iz njihovih redova nisu dostavili izvještaje? Odbor treba sistematizovati sve to i po metodologiji o kojoj su razgovarali na prvoj sjednici, ne samo napraviti zbirni izvještaj, nego ići ka utvrđivanju činjenica i preporuka", rekao je Radojičić. 

On je naglasio da to, svakako, nije moguće uraditi i završiti u dvije sedmice predizborne kampanje, što znači da ima posla i za naredni saziv Narodne skupštine Republike Srpske. 

"Anketni odbor je formiran na zahtjev SNSD-a, a ne na prijedlog opozicije, i njegov cilj je da se utvrde konkretne činjenice i preporuke za budući period bilo da je riječ o lokalnoj zajednici, republičkim vlastima, institucijama ili nekom trećem, kako u smislu šta treba popraviti, tako i ako treba utvrditi nečiju odgovornost", rekao je Radojičić. 

On je naglasio da opozicija, po običaju, kaska za događajima, optužuje onoga ko je cijelu priču oko analize stanja u poplavama pokrenuo, te ocijenio da pričom kako u dvije sedmice kampanje želi da radi na poplavama, iako je zaokupljena predizbornim aktivnostima, pokušava dobiti sitne i jeftine poene. 

Trojica opozicionih članova Anketnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su danas hitnu sjednicu ovog odbora na kojoj bi bio razmatran izvještaj o djelovanju institucija Republike Srpske tokom majskih poplava.

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske ima devet članova, od kojih je šest iz vladajućih stranaka, a trojica su iz opozicionih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije