Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put

Srna - 17.08.2012 10:14
Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put

SARAJEVO - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da kod Bošnjaka postoje političkih tajni planovi - iranski, vehabistički ili proevropski put.

On kaže  da će BiH  biti dio evropske porodice,  čak i  ukoliko Bošnjaci ne odaberu put evropskih integracija i  napominje  da od Nove godine Hrvatska postaje članica EU, kada će se BiH graničiti sa EU.

On je najavio  da će SBB do kraja avgusta ponuditi svoj koncept rješavanje pitanja "Sejdić - finci" i dodaje da predstavnici ove stranke nisu potpisali nikakav sporazum sa Draganom Čovićem (HDZ BiH) i Božom LJubićem (HDZ 1990), kako to tvrdi SDA.

Radončić ističe  da je dobrodošao svaki korak koji rješava pitanje prestanka majorizacije Hrvata od Bošnjaka.

„Dva puta smo kao Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nismo dozvoljavali da Hrvat bude predsjesdavajući Savjeta ministara BiH. Potpuno su ih SDA i SDP izbacili iz federalne vlade kao legitimne izborne pobjednike“, rekao je Radončić.

On postavlja pitanje zašto bi Živko Budimir sa 1.500 glasova bio legitimni predstavnik Hrvata od političke stranke koja osvoji 106.000.

Naglašavajući da Hrvati imaju svoje političke veze i zaštitnike u EU, Radončić je u intervjuu za Radio Federacije BiH rekao da EU vrši pritisak da Bošnjaci korektno riješe hrvatsko pitanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Teodoresku: Nastavićemo sa pružanjem podrške ka EU

  26.11.2014 14:34 - Srna

  ISTOČNO SARAJEVO - Ambasador Rumunije u BiH Filip Teodoresku rekao da za BiH ne postoji alternativa po pitanju priključenja evroatlantskim integracijama i Rumunija će nastaviti da je podržava na tom putu.

 • Ovjerene liste za Dom naroda FBiH

  26.11.2014 14:06 - Srna

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH provjerila je kandidatske liste za izbor delegata iz Skupštine Srednjobosanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i ovjerila svih osam kandidatskih listi.

 • Dodik: RS ostaje privržena konceptu demilitarizacije

  26.11.2014 13:37 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska dugoročno ostaje privržena konceptu demilitarizacije u BiH, odnosno ukidanja Oružanih snaga BiH.

 • Spriječiti odlazak na strana ratišta

  26.11.2014 13:17 - Srna

  SARAJEVO - Predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Savezne kancelarije za kriminalistiku /BKA/ Njemačke istakli su potrebu jačanja međunarodne policijske saradnje u suprotstavljanju odlasku lica na strana ratišta i njihovom pridruživanju paravojnim i parapolicijskim formacijama.

 • Inicijativa da pjesma »Zemljo moja« postane nova himna BiH

  26.11.2014 13:13 - N.N.

  PRIJEDOR - Panevropska unija Bosne i Hercegovine i službeno će pokrenuti inicijativu da pjesma "Zemljo moja" postane nova himna Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Press službe Panevropske unije BiH.

  Video
 • Dodik: Imamo legitimitet da predstavljamo Srbe

  26.11.2014 13:05 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD sa koalicionim partnerima ima legitimitet i kapacitet da na nivou BiH predstavlja srpski narod i RS.

 • SDS i SRS nisu došli na konsultacije

  26.11.2014 13:01 - Srna

  BANJALUKA - Predstavnici SDS-a i SRS Republike Srpske nisu došli danas na konsultacije kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o imenovanju mandatara za sastav vlade Srpske.

 • PUP: MUP da zaštiti Stevančevića

  26.11.2014 12:38 - Srna

  BANJALUKA - Predsjedništvo Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera /PUP/ najoštrije osuđuje verbalni napad i ozbiljne prijetnje upućene narodnom poslaniku Iliji Stevančeviću i zahtijeva od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske da preduzme adekvatne mjere zaštite Stevančevića.

 • Radikali neće učestvovati u konsultacijama

  26.11.2014 12:37 - Srna

  BANJALUKA - Srpska radikalna stranka /SRS/ Republike Srpske obavijestila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da neće učestvovati u konsultacijama o imenovanju mandatara za sastav Vlade Republike Srpske.

 • Dodik: Ime mandatara nakon konsultacija

  26.11.2014 12:08 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će nakon konsultacija sa predstavnicima DNS-a i SP-a, koje su zakazane za sutra, saopštiti ime mandatara za sastav Vlade RS.

 • Inicijativa o nastavku reformi ne smije propasti

  26.11.2014 11:52 - Srna

  LJUBLJANA - Ambasador BiH u Sloveniji Željko Jerkić i predsjednik parlamenta Slovenije Milan Brglez ocijenili su da nedavno pokrenuta inicijativa Velike Britanije i Njemačke za modifikovani nastavak reformskih procesa u BiH i otvaranje novih kanala saradnje sa institucijama EU predstavlja momentum koji se ne smije propustiti.

 • Lagumdžija: Završiti proces proširenja Unije na zapadni Balkan

  26.11.2014 11:45 - Srna

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je da će prvi korak koji će obezbijediti veću uključenost građana u demokratske procese biti kada šira Evropa postane EU, odnosno kada bude završen makar proces proširenja Unije na zapadni Balkan.

 • Berić: SDS u Prijedoru uvećao izborni rezultat

  26.11.2014 11:42 - Srna

  PRIJEDOR - Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Prijedor Dušan Berić rekao je da je SDS u ovom gradu uvećao izborni rezultat za stotinu odsto u odnosu na 2010. godinu.

 • Počele konsultacije o imenovanju mandatara

  26.11.2014 11:24 - Srna

  BANJALUKA - U Banjaluci su danas počele konsultacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i međunarodnog sekretara SNSD-a Željke Cvijanović o imenovanju mandatara za sastav vlade Srpske.

 • Meron položio vijenac u logoru Čelebići

  26.11.2014 11:23 - Srna

  SARAJEVO - Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju /MKSJ/ Teodor Meron posjetio je danas kasarnu Oružanih snaga BiH u Čelebićima, gdje je tokom rata bio zloglasni logor za Srbe, ističući da je došao da oda počast žrtvama okrutnih i užasnih djela počinjenih prije više od dvije decenije.

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.