BiH

Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put

Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put
Srna - 17.08.2012 10:14

SARAJEVO - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da kod Bošnjaka postoje političkih tajni planovi - iranski, vehabistički ili proevropski put.

On kaže  da će BiH  biti dio evropske porodice,  čak i  ukoliko Bošnjaci ne odaberu put evropskih integracija i  napominje  da od Nove godine Hrvatska postaje članica EU, kada će se BiH graničiti sa EU.

On je najavio  da će SBB do kraja avgusta ponuditi svoj koncept rješavanje pitanja "Sejdić - finci" i dodaje da predstavnici ove stranke nisu potpisali nikakav sporazum sa Draganom Čovićem (HDZ BiH) i Božom LJubićem (HDZ 1990), kako to tvrdi SDA.

Radončić ističe  da je dobrodošao svaki korak koji rješava pitanje prestanka majorizacije Hrvata od Bošnjaka.

„Dva puta smo kao Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nismo dozvoljavali da Hrvat bude predsjesdavajući Savjeta ministara BiH. Potpuno su ih SDA i SDP izbacili iz federalne vlade kao legitimne izborne pobjednike“, rekao je Radončić.

On postavlja pitanje zašto bi Živko Budimir sa 1.500 glasova bio legitimni predstavnik Hrvata od političke stranke koja osvoji 106.000.

Naglašavajući da Hrvati imaju svoje političke veze i zaštitnike u EU, Radončić je u intervjuu za Radio Federacije BiH rekao da EU vrši pritisak da Bošnjaci korektno riješe hrvatsko pitanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Stranke se odlučile za provjerena imena

  19.08.2014 22:00 - Dejan Šajinović

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH objavila je danas kandidatske i kompenzacijske liste za predstojeće oktobarske izbore.

 • Oružane snage BiH pokazale sposobnost tokom poplava

  19.08.2014 20:06 - Srna

  SARAJEVO - Oružane snage BiH pokazale su izuzetnu sposobnost u pomoći civilnom stanovništvu tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, konstatovano je na sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića sa komandantom združenih snaga NATO-a u Evropi admiralom Markom Fergusonom.

 • Niko više nije pod sankcijama OHR-a

  19.08.2014 20:00 - Nihada Hasić

  SARAJEVO - Valentin Incko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, ukinuo je danas preostale zabrane za obavljanje javne dužnosti za 30 ljudi, tako da više nijedna osoba iz BiH nije pod sankcijama OHR-a, saopšteno je iz Ureda visokog predstavnika.

 • »SPP u medijskoj blokadi«

  19.08.2014 18:30 - Ž.B.G.

  BANJALUKA - Medijska blokada u kojoj se Stranka pravedne politike nalazi već sedmicama ukazuje na situaciju da ovdašnji mediji žele javnosti da nametnu predstavu o tome da je situacija u RS odlična, saopšteno je iz SPP-a.

 • Dodik: Crkva čuva srpski identitet

  19.08.2014 18:19 - Srna

  TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da prazanik Preobraženja Gospodnje okuplja narod oko Crkve koja čuva i jača njihov identitet.

 • Vlada RS vrši provjere prebivališta

  19.08.2014 18:10 - Srna

  SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da Vlada Srpske provjerava sva eventualne lažne prijave prebivališta koja mogu da posluže izbornom inženjerngu.

 • Nikšić: Povećanje penzije nije realno

  19.08.2014 18:03 - Fena

  SARAJEVO - Nakon zahtjev penzionera za novo povećanje penzija, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je u izjavi za medije danas kazao da je Vlada do sada već dva puta povećala penzije i da bi bio sretan da se stvore pretpostavke da se to ponovo uradi.

 • Policiji pune ruke posla zbog izbora

  19.08.2014 17:58 - Nihada Hasić

  SARAJEVO - Kompletna policijska struktura u BiH mora stvoriti sigurnosni ambijent za nesmetano održavanje predstojećih opštih izbora u skladu s Izbornim zakonom BH.

 • Cvijanović: Hitno riješiti pitanje izbora direktora RAK-a

  19.08.2014 17:34 - Srna

  SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da pitanje izbora novog direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH treba hitno riješiti, jer je predložen kandidat koji ispunjava sve uslove.

 • Dodik: Mogli su čekati i 10 dana pred izbore, pa da sve bude jasno

  19.08.2014 17:30 - Srna

  TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da danas ukine preostale zabrane za vršenje javne dužnosti za 30 lica, "da su mogli čekati desetak dana pred izbore, pa da svima bude sve jasno".

 • Pogledajte ko je sve u trci na izborima

  19.08.2014 16:50 - N.N.

  SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas na svojoj internet stranici ovjerene kandidatske i kompezacijske liste za učešće na opštim izborima 12. oktobra.

 • Dodik: Vjerujem da Srbi više neće ratovati

  19.08.2014 16:48 - Srna

  TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da Srbi više neće ratovati i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina.

 • Cvijanović: Obezbijediti podršku za povratak Srba u Sarajevo

  19.08.2014 16:17 - Srna

  SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da za povratak Srba u Sarajevu treba da postoji institucionalna i svaka druga podrška, kako iz Republike Srpske, tako i iz drugog entiteta, kao što je Srpska na raspolaganju onima koji žele da se vrate u ovaj entitet ili u Federaciju BiH /FBiH/.

 • Žiranti traže da sudije da primjenjuju Zakon o bankama

  19.08.2014 15:43 - Srna

  ŠAMAC - Udruženje za zaštitu žiranata BiH zatražilo je danas da sudije prilikom donošenja presuda u parnicama protiv jemaca primjenjuju Zakon o bankama.

 • Izuzetno nizak rizik od pojave ebole

  19.08.2014 15:38 - Srna

  BANJALUKA - Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Amela Lolić izjavila je da je Svjetska zdravstvena organizacija obavijestila da je rizik od pojave ebole u Evropi izuzetno nizak, samim tim i u Republici Srpskoj.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner