BiH

Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put

Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put
Radončić: Bošnjaci treba da odaberu - ili vehabisti ili proevropski put

SARAJEVO - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je da kod Bošnjaka postoje političkih tajni planovi - iranski, vehabistički ili proevropski put.

On kaže  da će BiH  biti dio evropske porodice,  čak i  ukoliko Bošnjaci ne odaberu put evropskih integracija i  napominje  da od Nove godine Hrvatska postaje članica EU, kada će se BiH graničiti sa EU.

On je najavio  da će SBB do kraja avgusta ponuditi svoj koncept rješavanje pitanja "Sejdić - finci" i dodaje da predstavnici ove stranke nisu potpisali nikakav sporazum sa Draganom Čovićem (HDZ BiH) i Božom LJubićem (HDZ 1990), kako to tvrdi SDA.

Radončić ističe  da je dobrodošao svaki korak koji rješava pitanje prestanka majorizacije Hrvata od Bošnjaka.

„Dva puta smo kao Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nismo dozvoljavali da Hrvat bude predsjesdavajući Savjeta ministara BiH. Potpuno su ih SDA i SDP izbacili iz federalne vlade kao legitimne izborne pobjednike“, rekao je Radončić.

On postavlja pitanje zašto bi Živko Budimir sa 1.500 glasova bio legitimni predstavnik Hrvata od političke stranke koja osvoji 106.000.

Naglašavajući da Hrvati imaju svoje političke veze i zaštitnike u EU, Radončić je u intervjuu za Radio Federacije BiH rekao da EU vrši pritisak da Bošnjaci korektno riješe hrvatsko pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije