BiH

Radončić: SDS odlučuje o opstanku koalicije na nivou BiH

Radončić: SDS odlučuje o opstanku koalicije na nivou BiH
Radončić: SDS odlučuje o opstanku koalicije na nivou BiH

SARAJEVO - Predsjednici SBB-a i SDP-a Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić izjavili su nakon današnjeg sastanka u Sarajevu da su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ali da nije bilo riječi o učešću SDP-a u vlasti na nivou BiH.

Nikšić je rekao da je bilo riječi o brojnim političkim temama bez obzira na različite stavove i mišljenja ove dvije partije i najavio da će SDP do narednih opštih izbora, 2018. godine, ići na formiranje bloka koji će biti protiv podjele BiH.

"Mi smo zaintersovani samo za to da BiH ide naprijed i da ne dolazi do dodatnih podjela", naglasio je Nikšić.

Radončić, koji je inicijator današnjeg sastanka, rekao je novinarima da je inicijativa išla u kontekstu modernog pluralizma onih koji su na vlasti da razgovaraju sa opozicijom.

On je dodao da prekompozicije vlasti na nivou BiH nema, te da SBB neće učestvovati u podjeli BiH u smislu formiranja nekih novih entiteta ili kantona.

"Opstanak koalicije na nivou BiH zavisi prvenstveno od toga šta će uraditi rukovodstvo SDS-a - da li žele da napuste tu koaliciju ili ne. Što se tiče SDA, HDZ-a i SBB-a, naš stav je da se ta koalicija održi do kraja ovog ciklusa vlasti, a da li će se to desiti zavisi od toga šta će se dešavati u Republici Srpskoj i kakva će biti odluka SDS-a", naglasio je Radončić.

Na pitanje kako komentariše loš rezultat SBB-a na proteklim lokalnim izborima, te da li je na to uticala koalicija sa SDA, Radončić je rekao da SBB ima za deset odsto lošiji izborni rezultata u odnosu na prije četiri godine ali da ne bi bilo korektno za to optužiti koaliciju sa SDA.

On je najavio da će SBB na naredne izbore izaći potpuno samostalno, dok je Nikšić rekao da je cilj SDP ukrupnjavanje ljevice i da su u tom pogledu svi dobrodošli pa i političke snage iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije