BiH

Radončić o Izetbegoviću: Lako je pozivati na rat do zadnje kapi tuđe krvi

Radončić o Izetbegoviću: Lako je pozivati na rat do zadnje kapi tuđe krvi
Foto: Ilustracija | Radončić o Izetbegoviću: Lako je pozivati na rat do zadnje kapi tuđe krvi

MOSTAR - Lider SBB-a Fahrudin Radončić smatra da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović namjerno rekao da je spreman za rat da bi izazvao haos i skrenuo pažnju zbog opšte mržnje prema njemu i njegovoj supruzi koja postoji u bošnjačkom korpusu.

"Za mene je sporno da je Izetbegović rekao da je spreman za rat. Izetbegović je kukavica. On je u ratu bio u trezoru Centralne banke, gdje mu atomska bomba nije ništa mogla. Sva njegova porodica - supruga, sestre, zetovi, djeca bili su inostranstvu i bavili se logistikom. Ja sam izgubio tri najuža člana porodice, a jedan je ranjen. Lako je pozivati na rat do zadnje kapi tuđe krvi", dodao je Radončić. 

Komentarišući izjave Izetbegovića za "Dojče vele", Radončić je rekao da želi da uvjeri povratnike Bošnjake i Hrvate u Republici Srpskoj, kao i mlade koji napuštaju BiH da nema novog rata. 

"Riječ je o prepadanju ljudi. To su neodgovorne izjave koje nanose najviše štete ljudima koji žive u BiH", dodao je Radončić. 

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da je zabrinut posljednjim izjavama, kojima su znatno narušeni odnosi BiH sa susjedima. 

"Ja sam zabrinut, ali učinićemo sve da spriječimo da takve ideje zažive u BiH. Onaj ko danas kaže da je spreman za pogibeljne aktivnosti, prije svega, govori o sebi i svom poimanju stvarnosti BiH", dodao je Čović. 

Prema njegovim riječima, ušlo se u nepromišljenu krizu vlasti. 

"Kada dajemo izjave, bez obzira kome su upućene, trebamo da budemo mudri i odgovaramo prema višem interesu, a to je očuvanje mira", zaključio je Čović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije