BiH

Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja

Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja
Foto: N.N. | Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja

PODGORICA - Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja, ali imaju veoma dobru saradnju i treba da istraju u afirmaciji takve politike, ocijenili su predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić i ambasador BiH u Podgorici Vinko Radovanović.

Ističući da Crna Gora poseban značaj pridaje regionalnoj saradnji, Nikolić je naglasio da svaka ozbiljna država koja drži do ugleda u svijetu, mora da ostvari blisku saradnju sa zemljama iz najbližeg okruženja, jer je to preduslov da bi postala respektabilan faktor na međunarodnoj političkoj sceni.

Govoreći o kvalitetnoj saradnji dvije zemlje u procesu evropskih integracija, Radovanović je istakao da bi od velike važnosti za parlamentarce iz BiH bila razmjena iskustava o ulozi parlamenata u ovom procesu, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Radovanović je rekao da Crna Gora, prenošenjem svog iskustva, može doprinijeti lakšem prevazilaženju sljedećih faza u procesu pristupanja zemalja regiona.

Na sastanku je razgovarano o potrebi daljeg unapređenja međuparlamentarne saradnje, posebno intenziviranjem komunikacije na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva.

Konstatovano je da će poboljšanje saobraćajne povezanosti dvije zemlje unaprijediti ekonomsku saradnju, te dodatno približiti mnogobrojnu iseljeničku zajednicu svojoj matici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije