BiH

Raguž: Vrijeme je da narodi počnu služiti sebi

Raguž: Vrijeme je da narodi počnu služiti sebi
Raguž: Vrijeme je da narodi počnu služiti sebi

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je moguća, poželjna i biće je, poručio je Martin Raguž, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, koji se u BiH održavaju u oktobru ove godine, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

A, da bi Bosna i Hercegovina krenula putem napretka i prosperiteta, dodao je Raguž, politika u BiH mora prvo izgraditi poštovanje prema institucijama BiH. Sve dok narodi u BiH budu mislili da unutar zemlje mogu pobijediti jedni druge, u državi neće biti napretka, smatra Raguž.

''Vrijeme je da Bosna i Hercegovina više ne bude objekt bilo regionalnih ili širih preslagivanja i interesa. Vrijeme je da izradimo jednu unutarnju dimenziju partnerstva, da neka pitanja riješimo u korist sebe kao cjeline, a ne da povremeno služimo više drugima nego sebi. Da bismo to postigli, potrebna nam je grupa političara koja ima samopoštovanje i koja može promijeniti negativnu sliku Bosne i Hercegovine'', rekao je Raguž .

'' I Švicarska je zaustavila tu spiralu ratova i nasilja i krenula putem napretka tek onda kada je u ovoj državi prevladala ona politička snaga koja je bila za unutarnji dogovor i koncenzus, a ne za raspad zemlje. Mislim da je vrijeme da se to desi i u BiH'',  rekao je Raguž za NAP.

Ne krije, dodao je, da će se kada bude izabran za člana Predsjedništva BiH, upravo boriti za mir, slogu, saradnju i prosperitet svih naroda u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije