BiH

Raguž: Vrijeme za reforme

Raguž: Vrijeme za reforme
Raguž: Vrijeme za reforme

MOSTAR - Kandidat HDZ 1990 za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž ocijenio je da je vrijeme za reforme i promjene koje će izvući BiH iz "slijepe ulice".

"Vrijeme je za unutrašnji konsenzus. Kad su ga druge zemlje sličnog sadržaja i karaktera postigle, postale su najprosperitetnije države u svijetu, poput Švajcarske. Vrijeme je za takav dogovor unutar BiH", kaže Raguž, koji je i predsjednik HDZ 1990.

On je rekao na konferenciji za novinare u Mostaru da su predstojeći izbori referendum.

"Građani će 12. oktobra ili birati kandidate koji žele evropsku, funkcionalnu, pravednu i zaposlenu BiH ili će birati status kvo, ostanak u živom blatu, dalju nezaposlenost, smanjenje plata i penzija, povećanje nestabilnosti i nastavak iseljavanja i egzodusa. Vrijeme je da svi skupa preuzmemo odgovornost i izaberemo ovu prvu opciju", rekao je Raguž.

On je naglasio da je HDZ 1990 u prošloj sedmici primljen u članstvo Evropske narodne stanke - najjače političke grupacije u Evropi, i to na poziv njenog vođstva što je bilo isključivo u funkciji podrške HDZ-u 1990.

"Vodimo pozitivnu kampanju, ne bavimo se drugima. Imamo odgovore na sva pitanja", naveo je Raguž.

Pozvao je birače da bez ikakvog straha svojim glasom daju doprinos suštinskoj promjeni u BiH.

"Ljudi u BiH zaslužuju bolje, a mi smo ponosni što smo osigurali alternativu i mogućnost izbora i unutar hrvatskog političkog bića i ukupno u BiH", istakao je Raguž.

U HDZ-u 1990 danas su predstavljeni nosioci listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i privredni program ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije