BiH

Raguž u Goraždu: Prioritet je zaustaviti odlazak mladih iz BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž u ponedjeljak je boravio u Goraždu gdje je održao predavanje na temu "Stanje i perspektive mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine".

Mladi Goraždani pokazali su najveći interes za evropske integracije, za ulogu mladih u korištenju EU fondova, stvaranje bolje perspektive za mlade u BiH, uspostavljanje funkcionalne države i drugo, saopšteno je iz HDZ-a 1990.

"Budućnost mladih prioritet je u našem programu, prije svega, na način stvaranja perspektive za njihov održivi ostanak, a ne stalni egzodus, a to je moguće samo promjenom politike i odnosa u BiH koji će se temeljiti na vrijednostima i kriterijima, a ne na podobnosti i nepotizmu. A da je to uistinu tako, govori činjenica kako su upravo mladi zauzeli ključne pozicije u vodstvu HDZ a1990, kao i na našim listama", kazao je Raguž.

U sklopu boravka u Goraždu, Raguž je posjetio jedno od najuspješnijih preduzeća u BiH, a čiji proizvodni pogon samo u tome gradu osigurava posao i egzistenciju za 1200 porodica.

"Došli smo u Goražde kako bismo vidjeli i koristili pozitivna iskustva onih koji su ostvarili uspjeh na svjetskoj razini, unatoč administrativnim preprekama, prometnoj i infrastrukturalnoj izolaciji ove regije, kao i svim drugim otežatnim uvjetima u kojima živimo i djelujemo", kazao je Raguž, naglasivši kako je upravo Goražde najbolji primjer kako se s vizijom i predanim radom mogu postići čuda, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije