BiH

Rajko Vasić podnio ostavku

Rajko Vasić podnio ostavku
Rajko Vasić podnio ostavku

BANJALUKA - Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD-a, podnio je ostavku na tu stranačku funkciju.

"Pošto se moje ime i dužnost u stranci posljednjih dana u javnosti nastoji iskoristiti za nanošenje štete SNSD-u, juče sam predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku podio ostavku na tu funkciju izvršnog sekretara, a predsjednik je jutros ostavku prihvatio", navodi se u Vasićevom saopštenju.

On je ostavku podnio nakon što je studente na svom blogu nazvao "kopiladima" i "instruisanim statistima u probi masovnih scena".

Dodik je u petak nakon sastanka sa predstavnicima studenata rekao da SNSD nema ništa sa stavom izvršnog sekretara te stranke i kvalifikacijom studenata na njegovom privatnom blogu.

"To je njegov privatni stav, koji nije korektan i fer. Pogrešno je to identifikovati sa stavom SNSD-a", rekao je Dodik.

Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS, rekao je danas da, bez obzira na Vasićevu ostavku, neće odustati od protesta koji su najavljeni za srijedu.

On je rekao da studenti pozdravljaju odluku o ostavci Vasića i zahtijevaju da SNSD odmah na svojim unutarstranačkim organima izbriše Vasića iz članstva u SNSD-u i na taj način pokaže da mu je stalo do onoga šta misli narod u RS.

"Ne odustajemo od protesta i oni nisu ni organizovani samo zbog Vasića već zbog ukupnog stanja u društvu. Tražimo bolje školstvo, zdravstvo, više radnih mjesta i manje kriminala i korupcije", rekao je Dronjak dodajući da studenti nisu u rukama "nijedne političke partije niti nekih stranaca, kako se to želi prikazati".

Vezane vijesti:

Banjalučki studenti najavili veliki protest i tužbu protiv Rajka Vasića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije