BiH

Rešić: Analizirati sistem lokalne samouprave

Rešić: Analizirati sistem lokalne samouprave
Rešić: Analizirati sistem lokalne samouprave

BANJALUKA - U Republici Srpskoj neophodno je pristupiti sveobuhvatnoj analizi sistema lokalne samouprave i izradi novih zakonskih rješenja kojima će se bolje urediti ovaj sistem, konstatovano je na sastanku ministra uprave i lokalne samouprave Srpske Lejle Rešić sa članovima Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Srpske.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske rekla je Srni da je na sastanku bilo riječi i o aktuelnoj situaciji u opštinama i gradovima Srpske, sa posebnim akcentom na primjenu Zakona o lokalnoj samoupravi.

"Konstatovali smo da je neophodno pristupiti sveobuhvatnoj analizi sistema lokalne samouprave i izradi novih zakonskih rješenja kojima će se urediti sistem lokalne samouprave, preduprijediti blokada rada organa i ojačati uloga mjesnih zajednica u tom sistemu", navela je Rešićeva. 

Ona je istakla da će se razmjenom iskustava doći do kvalitetnijih zakonskih rješenja.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik  ministra za resor lokalne samouprave Milanka Šopin. U ime Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske sastanku u ovom ministarstvu prisustvovali su Mujo Hadžiomerović, Enes Suljkanović i Kemo Čamdžija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije