BiH

Revizor BiH vrijeđao novinara i prijetio: Ti si kokošar, vidjećeš ko sam ja

Revizor BiH vrijeđao novinara i prijetio: Ti si kokošar, vidjećeš ko sam ja
Revizor BiH vrijeđao novinara i prijetio: Ti si kokošar, vidjećeš ko sam ja

BANJALUKA - Zamjenik glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH Dževad Nekić jutros je grupo izvrijeđao I prijetio novinaru "Glasa Srpske" iz Istočnog Sarajeva Željku Domazet zbog teksta koji je pobjavila u današnjim novinama pod naslovom "Zamjenik šefa revizora gura sina za radnog kolegu",

“Ti si kokošar koji reketira ljude po Parlamentu BiH. Hodate i reketirate ih. Tužiću vas. Odakle si me zvala. Sa broja "Nezavisnih"”, rekao je Nekić.

Na konstataciju Domazetove da je dopisništvo "Glasa Srpske" u prostorijama "Nezavisnih novina" u Sarajevu, Nekić je nastavio da galami I prijeti:

”Ti pojma nemaš. Uzela si novac da napišeš taj tekst. Znam i ko ti je naručio taj tekst. Vidjećeš ti ko sam ja” , rekao je Nekić.

Urednički kolegijum "Glasa Srpske" danas je najoštrije osudio napad Nekića na novinarku.

“Prijetnje i iznošenje niza neutemeljenih, proizvoljnih i uvredljivih kvalifikacija i optužbi na novinara su nedopustivi i predstavljaju najgrublju vrstu pritiska. Od Nekića zahtijevamo da se javno izvini našem novinaru i redakciji "Glasa Srpske". Pozivamo Nekića da, ukoliko smatra da je oštećen, zaštitu traži od pravosudnih institucija umjesto što je pravdu samovoljno i bahato uzeo u svoje ruke koristeći se prijetnjama i jezikom ulice. Od rukovodstva Kancelarije za reviziju institucija BiH očekujemo da se izjasni o Nekićevom napadu”, saopštio je urednički kolegijum "Glasa Srpske".

Još se nije stišala bura oko napada ministra bezbjednosti BiH na novinare a RTRS-a, a uslijedio je novi napad na novinare.

Mektić je taj medij optužio da je vojno krilo SNSD-a, a njegove novinare prozivao je pojedinačno i grubo vrijeđao.

"Predlažem da se u bordel boji ofarba studio ili u lila boji i onda ćemo imati najt klub. Kakve vi poruke šaljete sa 'nakim facama. 'Oće iscurit silikon ondje, molim vas", rekao je Mektić novinarima RTRS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije