BiH

Rodić: Cilj DNS-a očuvanje Dejtona i jake institucije RS

Rodić: Cilj DNS-a očuvanje Dejtona i jake institucije RS
Foto: Srna | Rodić: Cilj DNS-a očuvanje Dejtona i jake institucije RS

PRIJEDOR - Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan Dragutin Rodić poručio je da je strateški cilj politike DNS-a jačanje institucija Srpske, vladavine prava i ekonomski razvoj.

Kada je u pitanju BiH onda je značajno, smatra Rodić, očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i sprečavanje svakog pokušaja umanjenja značaja Republike Srpske, što je moguće izborom odgovornih predstavnika. 

"Ti predstavnici moraju imati na umu da Republika Srpska mora ostati ravnopravan entitet u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, a to je moguće samo ako su ti predstavnici jedinstveni i složni u ostvarivanju svoje politike", poručio je Rodić. 

Na tribini su govorili i kandidati za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice jedan Mirko Sovilj, Dijana Šobot, Slavica Popović te predstavljeni ostali kandidati sa obje liste ispred ove stranke u ovoj Izbornoj jedinici. 

Podršku kandidatima i na ovom predizbornom skupu dao je predsjednik Gradske organizacije DNS Prijedor Milenko Đaković koji je istakao da DNS ove godine puni 18 godina i da u ove izbore ulazi sreman da dobije najsloženije zadatke. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije